Pastagratäng med köttfärs

Vad går snabbt och lätt att laga till mat när man har dåligt med tid? Jo, en pastagratäng!

Matinspirationen var inte så hög i dag efter en massa möten, plugg och städning. En snabb koll i frysen och kylen gjorde inte det bättre heller. Så vad är vi sugna på då? Tja, pasta hade varit gott! Så vi skrapade ihop det vi hade kvar i kylen och fick en riktigt god och krämig gratäng som vi absolut kommer göra fler gånger.

Recept: Pastagratäng med köttfärs

2 portioner

Ingredienser

  • 2 portioner pasta penne
  • 200g köttfärs
  • 1 msk smör
  • ½ gul lök
  • 1/4 röd paprika
  • 5 campinjoner
  • 1 morot
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 dl grädde
  • ½ dl vatten eller mjölk
  • 1 msk chilisås
  • ½ tsk basilika
  • Salt och svartpeppar
  • Riven parmesan

Instruktioner

  1. Börja med att koka pastan enligt anvisningen.
  2. Finhacka lök, paprika, svamp och morot.
  3. Hetta upp en stekpanna med en klick smör och bryn köttfärsen.
  4. Tillsätt grönsakerna och stek dem mjuka.
  5. Vänd ner ajvar relish och rör om.
  6. Häll sedan i grädden och vattnet/mjölken.
  7. Vänd ner chilisåsen och tillsätt basilika, salt och peppar.
  8. Låt det småputtra några minuter och häll sedan över det i en ugnsform.
  9. Häll av pastavattnet och blanda ner pastan i ugnsformen. Rör om så att allting blandas ordentligt.
  10. Riv över parmesan och ställ in i 225º i ca 5-10min, tills osten smält.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!