Mozzarellabiffar med blomkålsris

Nu ska ni få ett riktigt gott LCHF-recept! Ni är en hel del som söker på just LCHF i bloggen och jag hoppas att just detta recept med mozzarellabiffar och blomkålsris kan vara något för er. Äter man inte enligt LCHF kan man servera biffarna tillsammans med ris, bulgur eller pasta.

Recept: Mozzarellabiffar med blomkålsris

Ingredienser

  • Mozzarellabiffar:
  • 500g blandfärs eller nötfärs
  • 1/4 riven gul lök
  • 1 litet paket mozzarella
  • Några blad av färsk basilika
  • Svart -och vitpeppar
  • Flingsalt
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tsk soya
  • Smör till stekning
  • Blomkålsris:
  • ½ litet blomkålshuvud
  • En nypa salt

Instruktioner

  1. Mozzarellabiffar:
  2. Blanda färsen med den rivna löken. Tillsätt nymald vit -och svartpeppar och salt efter smak och tycke.
  3. Hacka i några blad färsk basilika.
  4. Skär mozzarellaosten i små bitar och blanda i färssmeten.
  5. Forma till biffar och stek i en stekpanna med en klick smör.
  6. Häll över 3dl grädde och tillsätt soya.
  7. Låt puttra i ca 15min tills biffarna är klara.
  8. Blomkålsris:
  9. Riv blomkålshuvudet på det grövsta på rivjärnet.
  10. Koka upp en kastrull med vatten och salt och tillsätt blomkålsriset.
  11. Låt sjuda i 1 min och häll sedan ur vattnet.
  12. Servera tillsammans med mozzarellabiffarna.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!