Fullkornsscones med dinkelmjöl – GI

Nybakade fullkornsscones är en riktigt hit till frukosten. De är lite nyttigare än vanliga scones som är gjorde på vetemjöl, eftersom dessa är gjorda på fullkornsdinkelmjöl. Servera dem ljumna tillsammans med smör och ost. Bra för alla er som äter GI-kost!

Recept: Fullkornsscones med dinkelmjöl

Ingredienser

  • 8 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk flingsalt
  • 100g smör
  • 4 dl mjölk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250
  2. Blanda dinkelmjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tärna ner smöret och finfördela i mjölblandningen.
  4. Tillsätt mjölken/filmjölken och rör ihop till en lös deg.
  5. Låt den stå och dra i ca 10min.
  6. Tryck eller platta ut 4 scones på en plåt täckt med bakplåtspapper. Skär ett kors i dem och grädda dem i ca 12min.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!