Toast med bechamelsås och mozzarella

Toast med bechamelsås och mozzarella

En riktigt god toast fylld med en härligt krämig bechamelsås och toppad med mozzarella och ett stekt ägg. Stört gott! Jag brukar göra den här toasten när det vankas brunch eller en stor frukost på helgen. Den mättar otroligt bra så en toast räcker gott och väl till två personer, speciellt om ni har andra rätter på frukostbordet.

Recept på Toast med bechamelsås och mozzarella

Sammanfattning: Vankas det brunch? Den här toasten men bechamelsås, mozzarella och stekt ägg passar alldeles utmärkt till brunchen!

Vad behöver man?

    • 1 msk smör
    • 1,5 msk vetemjöl
    • 2,5 dl mjölk
    • Riven mozzarella
    • 2 st Ägg
    • Salt och peppar
    • 4 skivor Surdegsbröd

Hur gör man?

  1. Börja med värma upp ugnen till 225 grader.
  2. Smält sedan smör i en kastrull och rör ner vetemjöl. Vispa sedan ner lite mjölk i taget och låt koka upp under cirka 4-5 minuter eller tills bechamelsåsen tjocknat.
  3. Riv mozzarella och skiva 4 st skivor surdegsbröd, 2 skivor per toast.
  4. Bred sedan på din bechamelsås på surdegsbrödet, lägg på hälften av den rivna mozzarellan. Lägg sedan på den andra skivan surdegsbröd och strö över riven mozzarella.
  5. Sätt in dina toasts i ugnen.
  6. Stek under tiden upp 2 st ägg i lite smör, smaka av med salt och placera på din toast efter att de har gräddats i ugnen på 225 grader och fått en fin färg.
  7. Servera och njut av en riktigt god toast!

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


1 betyg

Brunch Frukost Recept