Muffins med äpple och kanel

Muffins med äpple och kanel är egentligen ett riktigt höstrecept, men man kan lika gärna äta den vilken dag på året som helst. Smeten blir farligt god och det är nästan så att den tar slut innan man fyllt formarna.

Muffins med äppel och kanel

Recept: Muffins med äppel och kanel

12 muffins

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 50g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 1 äpple

Instruktioner

  1. Skala och hacka äpplet i bitar.
  2. Vispa ägg och socker poröst och smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda ner mjölken i smöret och häll i äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel.
  5. Blanda försiktigt ner i smeten. Vänd sist ner äpplet och häll i muffinsformar.
  6. Grädda i mitten av ugnen på 225º i ca 8-10min.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!