LCHF – Currykyckling med bacon

Det blev ett sent inlägg idag, har dock försökt publicera det sedan 18.00 ikväll, men det är så mycket annat som kommit i vägen. Hur som haver så kommer det ju in nu trots allt! Jag fick ett mejl häromdagen om jag inte kunde lägga in ett recept med kyckling och bacon, och visst kan jag det! Det blev en härlig gryta med de grönsaker som jag hade hemma, och som passar utmärkt för alla er LCHF:are där ute (och för er andra med!) Kör man strikt ska man nog utesluta jordnötterna. Själv åt jag den med baby spenat, gurka och keso.

Ni är kanske fler där ute som älskar keso lika mycket som jag? Kan nog ta mig tusan äta det varje dag. När jag var liten åt jag det med en sked direkt ur förpackningen…

Recept: LCHF – Currykyckling med bacon

2 portioner

Ingredienser

 • 1 kycklingfilé
 • 1 msk smör
 • ½ paket bacon
 • 50g broccoli i mindre buketter
 • 1/4 röd strimlad paprika
 • 1/3 grovhackad gul lök
 • 2 ½ dl vispgrädde/creme fraiche
 • 1-2 tsk curry
 • salt och svartpeppar
 • ev. lite osaltade jordnötter

Instruktioner

 1. Dela kycklingfilén och bacon i mindre bitar och stek i en stekpanna med smör.
 2. Ha i små buketter av broccoli, skivad paprika och grovhackad lök.
 3. Slå på curryn och vispgrädden och ha i lite salt och svartpeppar.
 4. Låt småkoka i ca 5-7min och smaka av med ev. mer curry, salt & svartpeppar.
 5. Strö ev. över lite jordnötter och servera tillsammans med en sallad eller bulgur, om man nu inte följer LCHF.

(Inga röster)