Kalkongratäng med bulgur och sockerärtor

Vi har en del kalkonbröstfilé från Ingelsta liggandes i frysen för tillfället, och det är så himla gott att använda istället för kycklingfilé. Det är ju klart dyrare än kyckling, så man får använda det till lite speciella tillfällen. Som i dag för då firade vi att Sebastian klarade sin universitetskurs, och då passade vi på att göra en riktig dundermiddag!

Recept: Kalkongratäng

Ingredienser

  • 250g kalkonbröstfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1/4 broccolibukett
  • 1/4 röd paprika
  • 3st färska champinjoner
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk aijvar relish
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk färsk hackad bladpersilja
  • ½ tsk sambal olek
  • ½ liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • ca ½-1 dl riven parmesan
  • Till servering

  • 200g sockerärtor
  • Bulgur

Instruktioner

  1. Strimla kalkonfiléen i fina bitar och stek i olivoljan.
  2. Finhacka löken och vänd ner i stekpannan tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.
  3. Dela broccolin i små buketter och hacka paprika fint. Skiva champinjonerna och vänd ner i pannan.
  4. Låt det bryna på låg värme i någon minut och tillsätt sedan grädde, aijvar relish, sambal olek, fond, salt, svartpeppar och hackad bladpersilja. Låt det koka upp och lägg över i en ugnsform.
  5. Strö över riven parmesan och ställ in i ugnen i 225 i ca 10-15min.
  6. Servera med bulgur och sockerärtor som fått koka i en kastrull med vatten i 1-2min

 



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!