Kycklingnuggets med basilikasås

Kycklingnuggets med basilika sås blev det idag och här kommer det goda receptet på nuggetsen vi åt ikväll! Basilikasåsen är sååå god, hade kunnat äta den med sked till och med. Receptet kommer från början från tidningen buffé, men jag har gjort om det lite.

Bilderna blev väldigt mörka och jag ser nu att blixten har lagt av på kameran. Suck… Dags att köpa ny nu alltså! Jaja, så är det ibland.

Kycklingnuggets

Recept: Kycklingnuggets med basilikasås

Ingredienser

  • Kycklingnuggets:
  • 250 lårfilé eller 2 små bröstfiléer
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 1 dl Formaggio Italiano Grattugiato (parmesanost i ”kryddburk”)
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 ägg
  • smör & olja att steka i
  • Basilikasås:
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • ½ kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i lagombitar.
  2. Kläck ägget i en djup tallrik. Blanda ströbröd, osten, citronpepparn, örtsaltet i en djup tallrik. Doppa kycklingen först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
  3. Stek i stekpanna så de får en fin yta. Lägg sedan in i ugnen
  4. i 225º i 5min, tills de är genomstekta.
  5. Till basilikasåsen: Blanda creme fraichen, basilikan, olivoljan, citronsaften, salladskryddan, saltet och pepparna i en skål.
  6. Mixa allt till en krämig röra med hjälp av en stavmixer. Låt stå kallt innan servering. Avnjut det tillsammans med oskalade klyftpotatis.
Basilikasås

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!