Hemmagjord gnocchi med pesto

Hemmagjord gnocchi med pesto

Hemmagjord gnocchi med pesto, de här härligt mjuka och luftiga gnocchi lagade jag ihop till lunch idag. Serverades med en hemmagjord pesto och toppades med riven parmesan. Kan det bli godare? Det här är en av mina pastafavoriter och att göra allt från grunden själv är ännu bättre. Funkar även utmärkt med tomatsåser, cacio e pepe och carbonara.

Recept på Hemmagjord gnocchi

Sammanfattning: Hemmagjord gnocchi som serverades med pesto, otroligt goda och luftiga. Passar perfekt till pesto men fungerar utmärkt även som cacio e pepe, carbonara och andra härliga pastasåser.

Ingredienser

 • 650 gram potatis, helst mjölig
 • 150 gram mjöl, beror på potatissort
 • 1 äggula

Instruktioner

 1. Börja med att koka upp potatis med skal på i en stor kastrull, koka tills genomkokta. Undvik att testa med sticka för ofta eftersom det gör att det läcker in vatten.
 2. När potatisen är klar, häll av vatten och skala potatis medan det är varmt. Pressa potatisen på köksbänken.
 3. Häll i äggulan och rör om, börja strö över lite mjöl i taket och arbeta försiktigt ihop en deg. Beroende på mjölsort så kan mjölmängden att variera så det är bäst att gå på känsla. Degen är klar när den börjar bli mjuk och smidig men fortfarande lite stickig.
 4. Mjöla köksbänken och dela upp degen i två delar.
 5. Rulla sedan ut 2 längder som är runt 2,5 cm tjocka. Skiva sedan gnocchi med en mjölad kniv, de ska vara runt 2 cm stora. Mjöla kontinuerligt händerna och köksbänken.
 6. Forma gnocchi genom att använda utsidan på en gaffel som du håller parallellt mot köksbänken, med ett lätt tryck med ditt finger plattar du lätt till och rullar sedan försiktigt av gaffeln så att du får en avlång gnocchi med skåror av gaffeln. Det går utmärkt att hoppa över det är steget om man hellre vill ha gnocchi utan skåror.
 7. Du kan nu koka gnocchi i en stor kastrull med saltat vatten, använd gärna en hålslev och koka bara en mindre mängd åt gången. Koka cirka 15-30s eller tills de flyter upp till ytan. Ta bort med en hålslev och lägg i önskad sås.
 8. Servera!

Färdigt på: 20 minuter

Portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


4 betyg

Italiensk mat Pasta Recept