Jordgubbs & rabarberpaj

Fick som sagt en ask med jordgubbar och en bunte rabarber av svärföräldrarna idag och kom direkt att tänka på denna pajen jag sett Monika Ahlberg göra på TV en gång. Supergod är bara förnamnet på denna pajen för den är en riktigt sommarhit!

Det fina med det är att jag både kan finna jordgubbar och rabarber i min lilla trädgård på sommaren. Jag har dock gjort en del finjusteringar i receptet som gjort att den är mer anpassad till min smak.

Jordgubbs & Rabarberpaj

Recept: Jordgubbs & rabarberpaj

1 paj

Ingredienser

Smuldeg:

    • 75g smör
    • 1 ½ dl vetemjöl
    • 1 ½ dl havregryn
    • 2 ½ msk strösocker

Fyllning:

    • ½ dl strösocker
    • 1 ½ msk potatismjöl
    • ½ l jordgubbar
    • 1 dl champagne
    • 3 rejäla rabarberstjälkar

Instruktioner

  1. Lägg jordgubbarna i champagnen och låt de marineras en stund. Skiva sedan jordgubb och rabarber tunnt. Blanda med potatismjöl och strösocker. Lägg i en pajform.
  2. Smält sedan smör i en kastrull och blanda ner vetemjöl, havregryn och strösocker. Rör om tills det blir en smulig deg. Strö sedan smuldegen över jordgubbarna och rabarbern. Låt den vara inne i ca 15min i 225º och servera med gammaldags vaniljglass.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!