Italiensk köttfärslimpa

Italiensk köttfärslimpa blev vår söndagsmiddag här hemma. Här har färsen blandats med soltorkade tomater, svarta oliver, mozzarella och vitlök samt lindats in i parmaskinka. Blev fantastiskt gott är ett annorlunda alternativ till den annars klassiska köttfärslimpan.

Italiensk köttfärslimpa

Recept: Italiensk köttfärslimpa med röd pestosås

Sammanfattning: En gott alternativ till den klassiska köttfärslimpan!

Ingredienser

  • 500g blandfärs (50% nöt 50% fläsk)
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 5 st soltorkade tomater i olja
  • 7 st svarta urkärnade oliver
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2-3 msk finhackad gul lök
  • 100g mozzarella
  • Salt och svartpeppar
  • 100g parmaskinka
  • Röd pestosås:
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk kalvfond
  • 1 msk röd pesto
  • Salt och svartpeppar
  • Några droppar soya

Instruktioner

  1. Köttfärslimpa:
  2. Blanda köttfärsen med ströbrödet. Knäck i ägget. Rör om.
  3. Finhacka de soltorkade tomaterna, oliverna, vitlöksklyftan, löken och mozzarellan.
  4. Vänd ner i smeten och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Forma till en limpa och linda parmaskinkan runt om.
  6. Lägg i en ugnssäkerform och grädda i mitten av ugnen i ca 1h på 175º.
  7. Pestosås:
  8. Häll matlagningsgrädde, kalvfond och den röda peston i en kastrull.
  9. Låt koka upp och häll i några droppar soya. Smaka av med salt och svartpeppar och låt koka i 5min. Red. ev till önskad konsistens.
  10. Servera köttfärslimpan och pestosåsen med pasta eller klyftpotatis och en sallad.

Antal portioner: 4



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!