Italiensk köttfärslimpa

Italiensk köttfärslimpa blev vår söndagsmiddag här hemma. Här har färsen blandats med soltorkade tomater, svarta oliver, mozzarella och vitlök samt lindats in i parmaskinka. Blev fantastiskt gott är ett annorlunda alternativ till den annars klassiska köttfärslimpan.

Italiensk köttfärslimpa

Recept: Italiensk köttfärslimpa med röd pestosås

Sammanfattning: En gott alternativ till den klassiska köttfärslimpan!

Ingredienser

  • 500g blandfärs (50% nöt 50% fläsk)
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 5 st soltorkade tomater i olja
  • 7 st svarta urkärnade oliver
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2-3 msk finhackad gul lök
  • 100g mozzarella
  • Salt och svartpeppar
  • 100g parmaskinka
  • Röd pestosås:
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk kalvfond
  • 1 msk röd pesto
  • Salt och svartpeppar
  • Några droppar soya

Instruktioner

  1. Köttfärslimpa:
  2. Blanda köttfärsen med ströbrödet. Knäck i ägget. Rör om.
  3. Finhacka de soltorkade tomaterna, oliverna, vitlöksklyftan, löken och mozzarellan.
  4. Vänd ner i smeten och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Forma till en limpa och linda parmaskinkan runt om.
  6. Lägg i en ugnssäkerform och grädda i mitten av ugnen i ca 1h på 175º.
  7. Pestosås:
  8. Häll matlagningsgrädde, kalvfond och den röda peston i en kastrull.
  9. Låt koka upp och häll i några droppar soya. Smaka av med salt och svartpeppar och låt koka i 5min. Red. ev till önskad konsistens.
  10. Servera köttfärslimpan och pestosåsen med pasta eller klyftpotatis och en sallad.

Antal portioner: 4


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!