Chokladmuffins med hasselnötter

Vilken blåst vi har här nere i Skåne i dag! Känns som att sommaren blåser bort, och att hösten börjar närma sig. Häromkvällen när regnet öste ner och temperaturen sjönk, fick jag ett ryck och ställde mig och gjorde chokladmuffins med hasselnötter. Sedan kröp jag upp i soffan med en kopp varm choklad, och spenderade resten av kvällen där.

Chokladmuffins med hasselnötter

Recept: Chokladmuffins med hasselnötter

12 st chokladmuffins

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl brun farin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75g flytande smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 – 1 ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm flingsalt
  • en näve hackade hasselnötskärnor

Instruktioner

  1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Vänd ner smör och sirap.
  2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan skål.
  3. Vänd försiktigt ner det i äggsmeten och tillsätt sist de hackade hasselnötskärnorna.
  4. Placera ut 12st muffinsformar på en muffinsplåt och klicka ner 1-2 msk smet i varje form.
  5. Grädda i 200º i ca 10min.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!