Avokadotoast med tomater och basilika

Avokadotoast
För ett par dagar sen gjorde jag Avokadotoast med pocherat ägg till frukost, något som blev en riktig succé. Jag har en hel del avokados kvar hemma som verkligen behöver användas upp, det har blivit både guacamole i lass och i helgen fick det bli ännu en favoritfrukost, nämligen Avokadotoast med tomat och basilika. Superenkelt att göra, otroligt gott och dessutom färgglatt!

Recept: Avokadotoast med tomat och basilika 

Sammanfattning: Avokadotoast med tomat och basilika passar perfekt till både frukost och brunch. Enkelt att göra och en riktigt färgglad toast som smakar otroligt gott.

Ingredienser

  • 2 skivor hembakat bröd
  • Nypa salt och svartpeppar
  • 1 mogen avokado
  • 10 körsbärstomater
  • Färsk basilika
  • Sesamfrön
  • Olivolja

Instruktioner

  1. Dela avokadon och vrid lite lätt så att den lossnar från kärnan. Ta väck innehållet från skalet med hjälp av en sked. Mosa sedan avokadon med en gaffel, blanda i lite salt och peppar samt olivolja.
  2. Rosta ditt bröd, bred på lite mosad avokado, skivade tomater, peppar, salt och sesamfrön. Toppa med lite färsk basilika.

Färdigt på: 20 minuter

Portioner: 2 toasts


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!