Plommonpaj

Plommonpaj
En saftig och härlig plommonpaj som verkligen smälter i munnen. Fantastiskt gott och passar perfekt till både fika eller som efterrätt. Än finns det en hel del plommon att hitta så jag passade på att baka den här goda plommonpajen för någon vecka sen. Jag serverade pajen med lite vaniljglass men det går utmärkt att servera med lite grädde eller som den är om man föredrar det. Plommonen ger en frisk smak till pajen, vill man kan man riva över lite citronskal över pajen också.

Recept: Plommonpaj

SammanfattningEn otroligt saftig och god plommonpaj som passar utmärkt till både fika och efterrätt. Servera med vaniljglass och njut av en härligt saftig paj fylld av plommon!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 gram plommon
  • 50 gram smör

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en pajform med smör på cirka 20 cm i diameter.
  2. Vispa ihop ägg och socker i en bunke tills du får en vit och porös smet.
  3. I en annan bunke rör du ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen försiktigt i äggsmeten.
  4. Häll smeten i pajformen. Tryck ner plommon som du delat i klyftor så att de formar ett fint mönster.
  5. Hyvla över ett lager smör över pajen och grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
  6. Sikta över florsocker och servera med en gräddig vaniljglass och njut av en fantastisk plommonpaj.

Färdigt på: 45 minuter

Antal portioner: 8

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!