Citronkladdkaka med blåbär

Citronkladdkaka med blåbär

Citronkladdkaka med blåbär är en sommarfavorit som ofta återkommer hemma hos mig. Den här gången gjorde jag en extra kladdig version som ni kan se på bilden. Jag älskar verkligen när det är riktigt kladdigt men om du skulle vilja ha den mer fast är det bara att grädda lite längre alternativt sätta den i kylen någon timme innan du serverar.

Recept: Citronkladdkaka med blåbär

Sammanfattning: En frisk och härlig efterrätt till sommaren, kladdig citronkladdkaka med en touch av blåbär.

Ingredienser

  • 1 stor citron
  • 4 dl strösocker
  • 200 gram smält smör
  • 3 ägg
  • 2 krm vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Börja med att starta ugnen på 175 grader. Smörja och bröa en rund springform i storlek 22-24 cm.
  2. Smält smöret och vispa under tiden ihop äggen och socker.
  3. Riv ner skalet av citronen i smeten, och pressa ur saften.
  4. Rör ihop mjöl samt vaniljsocker och rör försiktigt ned i smeten.
  5. Häll i det smälta smöret och rör om.
  6. Häll ner i springformen och grädda i cirka 35 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Bilden ovan är knappt 30 minuter eftersom jag ville ha en riktigt kladdig citronkladdkaka.
  7. Låt stå kallt och stelna till sig lite innan servering.

Antal portioner: 8

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster
Köp ingredienserna från Mat.se


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!