Hemmagjord tagliatelle med carbonara

Tagliatelle Carbonara Hemmagjord pasta Hemmagjord pasta

Hemmagjord tagliatelle med carbonara, det kan inte bli färskare pasta än så här och det är så enkelt att göra. Dessutom blir det mycket godare än den du köper i butik! Det enda du behöver är lite mjöl, ägg, en kavel och lite tålamod när du rullar ut degen och skär upp pastan men det är så värt det. Det blir so otroligt gott och hur kul är det inte att bjuda gästerna på hemmagjord pasta!

Recept: Hemmagjord tagliatelle med carbonara

Sammanfattning: Hemmagjord tagliatelle med carbonara, ett otroligt gott och enkelt recept på både färsk hemmagjord pasta och carbonara. Så himla gott och enkelt!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 400 g Tipo 00 mjöl
  • Kavel
  • Carbonara:
  • 250g bacon skivat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 ägg
  • 150 g riven Parmigiano-Reggiano ost
  • Svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Instruktioner

  1. Forma en mjölhög som du gör en krater i mitten där vi kommer knäcka äggen.
  2. Knäck äggen i kratern och vispa upp lite lätt med en gaffel. Börja nu försiktigt att blanda i lite mjöl i taget antingen med fingertopparna eller med en gaffel.
  3. När degen börjar bli fast och smidig utan att vara kladdig kan du börja knåda degen i cirka 15 minuter.Täck degen med plast och låt vila cirka 30 minuter.
  4. Börja rulla ut degen med en kavel på en mjölad arbetsbänk. Det komma ta en stund men ge inte upp, runt 1 mm tunn ska degen vara.
  5. När degen är tillräckligt tunn kan du rulla upp degen ett par gånger och skär sedan 6-7 mm breda strimlor med en kniv.
  6. Koka runt 3 minuter och njut av din hemmagjorda pasta!
  7. När det gäller carbonaran, värm en stekpanna med olivolja och lägg två hela vitlöksklyftor som du krossat lite med hjälp av sidan av en kniv. Stek tills de får lite färg och ta sedan bort klyftorna.
  8. Lägg ner bacon och fräs till det får en krispig yta, häll ner vinet och låt det koka bort helt.
  9. I en separat skål, vispa ihop ägg, ost, persilja och svartpeppar
  10. Häll ner pastan i skålan och tillsätt bacon och rör om. Servera direkt och njut av en krämig carbonara!

Färdigt på: 45 minuter

Portioner: 4


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!