Vit kladdkaka

Vit kladdkaka

Vit kladdkaka är en perfekt kladdkaka att servera med olika sorters bär, i det här receptet har jag använt mig av hallon som bryter av kladdkakan perfekt med sin friska smak. Personligen så älskar jag den vita kladdkakan på sommaren, den känns lite friskare och när man toppar med lite färska bär så är det en svårslagen efterrätt! Om du vill kan du även blanda i blåbär, jordgubbar, hallon eller kanske rabarber i själva kladdkakan. Det är bara att röra ner lite lätt i smeten innan gräddningen.

Recept: Vit kladdkaka

Sammanfattning: En vit kladdkaka dekorerad med hallon, riven vit choklad och lite florsocker på toppen. Enkel och frisk efterrätt som passar perfekt till sommaren!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 gram smör
  • 125 g vit choklad
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker eller 2 krm vaniljessens

Instruktioner

  1. Börja med att starta din ugn på 175 grader och smörj en springform med diametern på cirka 20-22 cm. med smör och ströbröd.
  2. Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och rör ner den vita chokladen.
  3. Knäck äggen i en bunke och rör ihop med sockret.
  4. Vänd sedan ner smörblandningen samt mjöl och vaniljsockret eller vaniljessens om du föredrar det.
  5. När allt blandat sig kan du röra ner smeten i springformen och grädda i cirka 15-20 minuter. Kakan ska vara lite dallrig i mitten när du tar ut den. Då får du en riktigt kladdig kladdkaka!
  6. Dekorera med lite bär, florsocker och vit choklad på toppen och servera!

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 8

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(2 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!