Farmors potatissallad

Detta är ett recept på en potatissallad min farmor lagade till min studentfest i somras. Den smakar ypperligt gott till en bit rostbiff eller grillad kyckling och sweet baby ray’s barbecuesauce.

Potatissallad

Recept: Potatissallad

4 portioner

Ingredienser

  • 500g tärnad potatis (kokt)
  • 1 ½ hg majonäs
  • 85g bostongurka
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • ½ dl gräddfil
  • salt, socker och svartpeppar

Instruktioner

  1. Gör en röra av majonnäsen, bostongurkan, kaffegrädden och gräddfilen. Rör ner potatisen. Hacka purjolöken fint och vänd ner.
  2. Tärna paprikan i rätt så grova bitar och häll ner.
  3. Smaka av med salt, lite socker och svartpeppar.
  4. Låt den stå kallt i 1h innan servering. I dag åt vi den tillsammans med kallskuren rostbiff, sallad och en bit pain riche. Men på sommaren är den godast till en nygrillad kycklingfilé tycker jag, och självklart till den ultimata barbequesåsen

Barbecue Sauce



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!