Chokladcupcakes med chokladfrosting

Chokladcupcakes med chokladfrosting är en favorit här hemma, det är enkelt att göra men ändå så mycket festligare än vanliga muffins och det blir ju så mycket godare. Det här receptet ger saftiga och riktigt chokladiga cupcakes som du kan servera till fika eller kanske till kalaset.

Chokladcupcakes

Recept: Chokladcupcakes med chokladfrosting

Sammanfattning: Enkla och jättegoda cupcakes med härlig chokladsmak

Ingredienser

    Chokladcupcakes:

  • 3 st ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • Nypa salt
  • 100 g mörk choklad
  • Chokladfrosting:

  • 25 g mjukt smör
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 100 g Philadelphiaost

Instruktioner

    Chokladcupcakes:

  1. Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader så att den hinner bli varm.
  2. Vispa sedan ihop ägg, strösocker och vaniljsocker till en riktigt pösig smet.
  3. Smält sedan smör och rör ner gräddfilen. Rör ner röran i äggsmeten.
  4. Rör ihop vetemjöl, bakpulvret, salt och kakao och vänd ner det i den andra smeten. Tänkt på att inte vispa, bara vänd ner det.
  5. Smält sedan chokladen i ett vattenbad och rör sedan ner det i smeten.
  6. Häll ner smeten i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll lite mer än hälften, ungefär två tredjedelar av formarna med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  8. Chokladfrosting:

  9. Rör ihop smöret, florsockret, vaniljsockret och kakaon samt philadelphiaosten till en smet.
  10. Använd en sprits eller bara bre på det på dina cupcakes och garnera med något fint.

Färdigt på: 45 minuter

Portioner: 12

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(2 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!