Naanbröd

Jag har alltid velat göra naanbröd men det har aldrig riktigt blivit av, ni vet hur det är. Men när jag gjorde chicken tikka masala för ett tag sen passade jag på att slänga ihop ett snabbt naanbröd för att ha vid sidan av grytan. Resultatet blev riktigt bra och tillsammans med lite mango chutney var det en perfekt kombination som förde tankarna till Indien. Jag stekte i en gjutjärnspanna och det är något jag kan rekommendera för att få till den härliga ytan. Vill man kan man smaksätta brödet med lite koriander eller vitlök.

Naanbröd

Recept: Naanbröd

Sammanfattning: Enkelt indiskt naanbröd

Ingredienser

  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk torrjäst
  • 4 dl mjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk yoghurt

Instruktioner

  1. Börja med att röra ihop torrjäst, fingervarmt varmt vatten och sockret.
  2. Rör sedan ihop mjöl, salt och tillsätt det smälta smöret samt yoghurten.
  3. Knåda lite snabbt och låt sedan jäsa i 40 min.
  4. Ta 4 lika stora bitar av degen och forma till tunna avlånga bröd.
  5. Hetta upp en gjutjärnspanna och pensla bröden med lite smält smör innan du steker bröden.
  6. Grädda naanbröden i cirka 3 minuter på varje sida.
  7. Servera!

Färdigt på: 50 minute(s)

Antal portioner: 4

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!