Nutellabrownies

Nutellabrownies
Kladdiga nutellabrownies som smälter i munnen. Det här receptet på kladdiga nutellabrownies är en av mina favoriter när det kommer till brownies. De är sådär precis lagom kladdiga och mixen mellan nutella, choklad och lite nötter verkligen gifter sig i munnen. Går snabbt att laga och är verkligen en stående favorit hos både barn och vuxna!

Recept: Kladdiga nutellabrownies

SammanfattningDet här är mina favoriter när det kommer till brownies, kladdiga nutellabrownies som smälter i munnen.

Ingredienser

  • 200 gram smält smör
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm vaniljessens eller 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl Nutella
  • 1 dl krossade valnötter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C så att den hinner bli varm medan du bakar.
  2. Klä en ugnsform med höga kanter, i cirka 20x15cm med bakplåtspapper.
  3. Börja sedan med att smälta smöret, rör under tiden ihop socker, vaniljsocker och ägg till en smet. Rör till sist ner smöret.
  4. I en seperat bunke kan du blanda ihop de resterande torra ingredienserna, tillsätt sedan till din smet. Krossa lite valnötter som du rör ner i smeten.
  5. Om din nutella är kall så är det enklast att micra den någon minut innan du rör ner den i smeten.
  6. Häll smeten i din ugnsform och grädda i cirka 25-30 minuter i mitten av ugnen. Servera med lite valnötter eller florsocker.

Färdigt på: 5 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!