Blåbärsgrottor

Blåbärsgrottor är utsökt kaka som består av mördeg som smälter i munnen tillsammans med en smakrik sylt. I det här receptet använde jag mig av blåbärssylt istället för hallonsylt vilket blev en perfekt kombination till smördegen. Du kan använde vilken sylt du vill för att testa på nya smaker, blåbärssylten seglade upp som en av mina favoriter även om hallongrottorna alltid kommer vara på topp med alla barndomsminnen!

Blåbärsgrottor

Recept: Blåbärsgrottor

Sammanfattning: Blåbärsgrottor är en variant på den klassiska kakan hallongrottor. Enda skillnaden är att jag använde blåbärssylt istället för hallonsylt. En härlig variation!

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Cirka 1 dl blåbärssylt
  • 200 gram smör

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  3. Dela smöret i mindre bitar häll ner i bunken.
  4. Arbeta ihop smöret och mjölblandningen så att den blir smidig, för enklare hantering ställ i kylen några minuter.
  5. Rull ihop till små bollar och lägg i muffinsformar.
  6. Gör en fördjupning i varje kaka med hjälp av din knoge och fyll med sylt.
  7. Grädda blåbärsgrottorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 20

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(2 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!