Pulled pork

Pulled pork är precis vad namnet indikerar, sönderdelat fläsk. I detta recept får fläskkarrén sällskap av en hemkokt barbequesås som gör köttet så mört och gott. Det tar tid att tillaga rätten men den blir gudomligt god. Passar perfekt att göra en dag som denna då man inte har något bättre för sig än att ligga i soffan under en filt framför en bra film, och höra på hur regnet vräker ner utanför.

Pulled pork

Recept: Pulled pork

Ingredienser

  • 1 kg hel fläskkarré utan ben (går bra med nötkött också)
  • 2 dl barbequesås
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en lergryta eller ugnsfast gryta med lock.
  2. Gnid in köttet med rikligt av flingsalt och svartpeppar.
  3. Dela löken i mindre klyftor och dela vitlöksklyftan i två delar.
  4. Lägg runtom köttet.
  5. Häll barbequesåsen över köttet och lägg på locket.
  6. Ställ in i ugnen i 125º i minst 5h.
  7. Köttet är klart när den trillar sönder när du drar med en gaffel på den.
  8. Servera i pitabröd, tortillabröd eller i ciabattas med färska grönsaker.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!