Brownies med valnötter

Brownies med valnötter är en klassiker som alltid är lika populär bland både barn och vuxna. Det här browniereceptet ger en riktigt kladdig och chokladig brownie som är fylld med valnötter. Om du vill så kan du också röra ner lite blockchoklad för den där extra chokladsmaken men det är absolut inget måste, kakaon ger en riktigt god chokladsmak också.  Servera gärna brownien med lite färska bär och vaniljglass eller grädde för den där extra touchen.

Brownies

Recept: Brownies med valnötter

Sammanfattning: Otroligt goda och kladdiga brownies med hackade valnötter. Enkelt att göra och ett barnvänligt recept.

Ingredienser

    • 75 gram valnötter
    • 250 gram smör
    • 2 dl kakao
    • 4 ägg
    • 4 dl strösocker
    • 3 dl vetemjöl
    • 1/2 tsk vaniljsocker
    • 1/2 tsk bakpulver
    • En nypa salt

Instruktioner

  1. Börja värma din ugn till 175 grader.
  2. Hacka 75 gram valnötter grovt. Smält smör i en kastrull och rör ner kakao med smöret.
  3. Vispa ihop socker och ägg i en separat bunke tills helt blandat och vänd sedan ner smörblandningen.
  4. Rör ihop mjöl, vaniljsocker, salt, bakpulver och nötter, vänd sedan ner i den andra bunken med smör, socker och ägg.
  5. Bred ut browniesmeten i en ugnsform som är runt 20x30cm, använd gärna bakplåtspapper under till då de lätt fastnar annars.
  6. Grädda i mitten av ugnen i runt 20 minuter.
  7. Låt svalna och skär sedan upp, servera gärna med en skopa vaniljglass.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


1 betyg