Blåbärsbullar

Blåbärsbullar är något jag är uppvuxen med, eftersom vi har så nära till skogen och blåbärsbuskar. I dag gjorde jag två olika sorters fyllningar, en med kanelbullsfyllning och en med vaniljkrämsfyllning. Det är så gott att man kan äta 3st på raken!

Blåbärsbullar

Recept: Blåbärsbullar

Ingredienser

Vetedeg:

    • ½ tsk malen kardemumma
    • 3 dl mjölk
    • 2 dl strösocker
    • 1 ägg
    • 50g jäst för söta degar
    • en nypa salt
    • 175g mjukt smör
    • ca 11 dl vetemjöl

Kanelbullsfyllning:

    • 75g mjukt smör
    • 1 dl strösocker
    • 1-2 msk kanel

Vaniljkrämsfyllning:

    • 2 dl mjölk
    • 5 msk marsánpulver

Blåbären:

    • 250g blåbär
    • 2 msk florsocker
    • 2 msk potatismjöl

Till pensling:

    • 1 ägg

Instruktioner

  1. Vetedeg: Värm upp mjölken tillsammans med kardemumman, tills den är fingervarm (37º)
  2. Smula jästen i en bunke och blanda ut med mjölken, smöret, strösockret, saltet och ägget.
  3. Vänd i lite vetemjöl i taget och låt sedan degen få jäsa under bakduk i 45min.
  4. Dela sedan degen i två delar och kavla ut varje deg till en rektangel.
  5. Fyllning: Blanda alla ingredienserna till kanelbullsfyllningen samt till vaniljkrämsfyllning. Låt stå i 10min.
  6. Bred på kanelbullsfyllningen på en och vaniljkrämsfyllningen på en.
  7. Blåbären: Blanda blåbären med sockret och potatismjöljet. Fördela sedan blåbären jämnt över degarna och rulla ihop dem.
  8. Skär dem i 2cm bitar och lägg dem i bakformar, låt jäsa i cirka 45 minuter tills de har dubblat sin storlek. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda i 10-15min i 200º


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!