Blåbärsbullar

Blåbärsbullar är något jag är uppvuxen med, eftersom vi har så nära till skogen och blåbärsbuskar. I dag gjorde jag två olika sorters fyllningar, en med kanelbullsfyllning och en med vaniljkrämsfyllning. Det är så gott att man kan äta 3st på raken!

Blåbärsbullar

Recept: Blåbärsbullar

Ingredienser

Vetedeg:

    • ½ tsk malen kardemumma
    • 3 dl mjölk
    • 2 dl strösocker
    • 1 ägg
    • 50g jäst för söta degar
    • en nypa salt
    • 175g mjukt smör
    • ca 11 dl vetemjöl

Kanelbullsfyllning:

    • 75g mjukt smör
    • 1 dl strösocker
    • 1-2 msk kanel

Vaniljkrämsfyllning:

    • 2 dl mjölk
    • 5 msk marsánpulver

Blåbären:

    • 250g blåbär
    • 2 msk florsocker
    • 2 msk potatismjöl

Till pensling:

    • 1 ägg

Instruktioner

  1. Vetedeg: Värm upp mjölken tillsammans med kardemumman, tills den är fingervarm (37º)
  2. Smula jästen i en bunke och blanda ut med mjölken, smöret, strösockret, saltet och ägget.
  3. Vänd i lite vetemjöl i taget och låt sedan degen få jäsa under bakduk i 45min.
  4. Dela sedan degen i två delar och kavla ut varje deg till en rektangel.
  5. Fyllning: Blanda alla ingredienserna till kanelbullsfyllningen samt till vaniljkrämsfyllning. Låt stå i 10min.
  6. Bred på kanelbullsfyllningen på en och vaniljkrämsfyllningen på en.
  7. Blåbären: Blanda blåbären med sockret och potatismjöljet. Fördela sedan blåbären jämnt över degarna och rulla ihop dem.
  8. Skär dem i 2cm bitar och lägg dem i bakformar, låt jäsa i cirka 45 minuter tills de har dubblat sin storlek. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda i 10-15min i 200º

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!