Fattiga riddare på surdegsbröd

Fattiga riddare på surdegsbröd
Fattiga riddare på surdegsbröd! En riktigt klassiker som alltid fungerar till frukost och brunch. Den här gången gjorde jag fattiga riddare på surdegsbröd vilket fungerar alldeles utmärkt. Otroligt gott och ger lite extra syrlighet. Idag toppade jag mina fattiga riddare med lite grekisk yoghurt, chiafrön och sen lite färska bär, en fick bli med hallon och den andra med blåbär. Otroligt gott och väldigt enkelt att göra! Recept hittar ni nedan.

Recept på fattiga riddare på surdegsbröd

Sammanfattning: Fattiga riddare på surdegsbröd, otroligt goda fattiga riddare med grekisk yoghurt, chiafrön, blåbär och hallon. 

Ingredienser

  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 tsk socker
  • 4 tjocka skivor surdegsbröd
  • 2 msk smör
  • 1 tsk malen kanel
  • Färska  blåbär
  • Färska hallon
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • Chiafrön

Hur gör man fattiga riddare?

  1. Ta fram en skål och vispa ihop mjölk, ägg, salt, kanel och socker.
  2. Hetta upp en stekpanna med 2 msk smör.
  3. Skiva 4 tjocka skivor surdegsbröd, lägg ner i smeten och låt dra en stund.
  4. Lägg sedan i den varma stekpannan och stek tills de fått en fin färg. Använd medelhög värme så det inte bränner.
  5. När de är klara, bred på grekisk yoghurt, lägg på färska bär och chiafrön.
  6. Servera!

Färdigt på: 15 minuter

Portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


8 betyg