Blåbärssnittar

Blåbärssnittar
Blåbärssnittar är en variant på den klassiska småkakan wienerstänger, men istället för hallonsylt och glasyr är det frisk och härlig blåbärssylt som toppar kakan. En favorit som alltid går hem till fikat! Enkla att baka och suveräna att bjuda på när det kommer oväntade gäster eftersom det bara tar 25 minuter att baka ihop en sats.

Recept: Blåbärssnittar

Sammanfattning: Blåbärssnittar är en variant på wienerstänger men istället för hallonsylt använde jag blåbärssylt och skippade glasyren.

Ingredienser

    • 125 g smör
    • 0,75 dl strösocker
    • 1 st ägg
    • 3.5 dl vetemjöl
    • 1/2 tsk bakpulver
    • 0,5 dl blåbärssylt
    • 0,75 dl florsocker
    • 1 tsk vatten

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader om du har varmluft annars 200 grader.
  2. Blanda ihop smör, socker, ägg, mjöl och bakpulver till en smidig deg. Tänk på att inte arbeta degen för länge då den lätt smälter. Skulle det hända är det bara att ställa i kylen några minuter.
  3. Dela degen till 3 bollar och rulla sedan de till längder på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Tryck ut en utgröpning med dina fingrar längs hela längden, strö över sylt så att det täcker utgröpningen.
  5. Grädda i cirka 15 minuter i mitten av ugnen.
  6. Blanda under tiden ihop florsocker och vatten och ringla på glasyr. Låt kakorna vila någon minut.
  7. Skär kakorna på snedden och låt svalna.

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Spara
Gillade du receptet? Rösta gärna:
(2 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!