Rotsaker i ugn med rosmarin

Rotsaker i ugn är ett gott tillbehör till vilt och nötkött och med en touch av rosmarin som ger det där lilla extra. Vi åt det tillsammans med en bit oxfilé och rödvinsås.

Rotsaker i ugn Rotsaker i ugn

Recept: Rotsaker i ugn

2 portioner rotsaker i ugn

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 3 potatisar
  • 1 palsternacka
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • rosmarin
  • chili flakes

Instruktioner

  1. Skala potatisarna, morötterna och palsternackan. Dela dem i stavar och lägg dem i ugnssäker form. Ringla över olivolja.
  2. Strö över salt, svartpeppar, rosmarin och chiliflakes. Låt de stå innen i 225º i 30min tills det fått fin färg och är mjuka.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!