Limekyckling i kokosmjölk

Lime, kokosmjölk och kyckling, finns det någon godare smakkombination egentligen? Den här kycklinggrytan som vi enkelt döpt till limekyckling i kokosmjölk är väldigt lätt att gilla då den är väldigt frisk med sin härliga limesmak kombinerat med kokosmjölken. Thaimat börjar ju bli det nya tacos i Sverige och det tar har tagit sig in på topplistan över mångas favoriter och det märks inte minst på matbutikerna där folk nu istället för att trängas vid tacohyllorna istället trängs för att köpa kokosmjölk, nudlar och wokgrönsaker. Det går väl i vågor och snart kommer det kanske en våg med något nytt, kanske indisk mat?

Limekyckling i kokosmjölk

Recept: Limekyckling i kokosmjölk

Sammanfattning: En fräsch kycklinggryta med lime och kokosmjölk

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 lime
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paprika
  • 1/2 chilifrukt
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk Red Curry Paste
  • Kaffir limeblad
  • Salt & Peppar
  • 1 hönsbuljontärning
  • Smör

Instruktioner

  1. Börja med att steka kyckling i smör, salta och peppra.
  2. Hacka vitlök, gul lök, paprika och chilifrukten fint och fräs med kycklingen.
  3. Tillsätt Red curry paste och rör om.
  4. Rör ner kokosmjölken och koka upp med hönsbuljongtärningen och tillsätt sedan rivet limeskal och saft från 1 lime.
  5. Låt koka i cirka 10 minuter.
  6. Strö över kaffir limeblad och servera med nudlar!

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4


(Inga röster)