Ratatouille med potatis

Ratatouille är en av mina favoritmåltider. Jag kan äta det rakt upp och ner med en sked eller med en bit lantbröd. Det är så fantastiskt gott! Efter en del somrar i Frankrike fick jag verkligen smak på denna grönsaksrätt och idag doftar hela köket alldeles ljuvligt, precis som det brukade göra i köket i Strassbourg med. Vill man ha den mer barnvänlig och matig kan man göra som jag gjorde idag, ha i lite skivad förkokt potatis som får koka med.

Ratatouille

Recept: Ratatouille med potatis

4 portioner

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 zuccini
  • 1 aubergine
  • 1 tomat
  • 4 champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk socker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 potatisar
  • 500g krossade tomater

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i grova bitar och förkoka den i saltat vatten i ca 6min.
  2. Skiva och grovhacka sedan alla grönsaker förutom vitlöken, som ska finhackas
  3. Hetta upp en kastrull med olivolja och ha i finhackad vitlök.
  4. Låt det fräsa någon sekund innan du har i grönsakerna och potatisen. Låt allting fräsa en stund utan att det får färg.
  5. Slå sedan på de krossade tomaterna, ha i salt, svartpeppar och socker*.
  6. Låt det koka i ca 30-40min och smaka av med ev. mer salt, svartpeppar och socker.

* Socker har man i för att få framhäva tomatsmaken.

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!