Fish and chips med ärtpuré
Fish and chips är typisk engelsk snabbmat som förr serverades i tidningspapper från gatustånden. Godast blir det om man får tag i färsk torskfilé men det går lika bra med fryst. Här har vi serverat den tillsammans med en ärtpuré istället för vinäger eller remoulad som man annars brukar ha till.

Recept: Fish and chips med ärtpuré
2 portioner
Ingredienser
- 2 st torskfiléer
 - 1 dl ströbröd
 - ca ½ dl vetemjöl
 - 1 ägg
 - Salt
 - ½ tsk citronpeppar
 - ev. 2 msk smör
 - 2 st bakpotatis
 - 1 ½ dl findus frysta gröna ärtor
 - ½ liten citron
 
Instruktioner
- Panera torskfiléerna först i vetemjölet och doppa sedan dem i ägget och sist ströbrödet som du blandat citronpeppar i. Fritera dem i 3min på 180º eller stek i stekpanna med smör i ca 10min.
 - Skala bakpotatisarna och dela dem i stora och breda stavar. Skölj dem i vatten i ett durkslag och torka dem sedan med en kökshandduk.
 - Fritera dem först på 180º i ca 5min och höj sedan värmen till 200º och fritera dem gyllenbruna alt. sätt in dem i ugnen på 225º i ca 20min.
 - Koka ärtorna enligt anvisning och slå av vattnet. Mosa dem med en stavmixer och tillsätt saften från ½ liten citron och ½ krm cayennepeppar.
 - Servera tillsammans med en citronskiva.
 


 2 betyg







Lämna ett svar