Frozen cheesecake med kladdkaka
Frozen cheesecake med kladdkaka är en jättegod efterrätt och kan det bli något annat när man kombinerar ihop cheesecake med kladdkaka. En perfekt efterrätt till kalaset!
![Frozen cheesecake med kladdkaka frozen-cheesecake-med-kladdkaka](https://cdn.matskafferiet.se/wp-content/uploads/2013/10/frozen-cheesecake-med-kladdkaka.jpg)
Recept: Frozen cheesecake med kladdkaka
Ingredienser
- Kladdkaka:
- 100 g smör
- 3 dlströsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 2 st ägg
- Cheesecake:
- 3 st passionsfrukter
- 200 g philadelphiaost
- 1 dl strösocker
- 3 st äggulor
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl jordgubbar
Instruktioner
- Kladdkaka:
- Börja med att smörja och bröa en spingform som är cirka 24 cm i diameter. Sätt sedan ugnen på 175 grader.
- Nu kan du börja med att smälta smöret. Under tiden blandar du ihop alla torra ingredienser för kladdkakan i en bunke.
- Rör sedan ner det smälta smöret och sedan äggen. Häll i smeten i formen och grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen.
- Låt svalna.
- Cheesecake:
- Börja med att dela på passionsfrukterna och gröp ur dom. Mixa sedan och sila. Vi vill vara ha kvar saften från dom.
- Vispa sedan ihop Philadelphiaost med socker till en slät smet. Rör ner äggulorna.
- Vispa ihop grädden så den blir hård och vänd ner. Mosa jordgubbarna och tillsätt i smeten tillsammans med saften från passionsfrukterna.
- Häll sedan smeten över kladdkaksbottnen och täck över. Ställ in i frys i några timmar.
Lämna ett svar