Frozen cheesecake med kladdkaka

Frozen cheesecake med kladdkaka är en jättegod efterrätt och kan det bli något annat när man kombinerar ihop cheesecake med kladdkaka. En perfekt efterrätt till kalaset!

frozen-cheesecake-med-kladdkaka

Recept: Frozen cheesecake med kladdkaka

Ingredienser

  • Kladdkaka:
  • 100 g smör
  • 3 dlströsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 st ägg
  • Cheesecake:
  • 3 st passionsfrukter
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl strösocker
  • 3 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubbar

Instruktioner

  1. Kladdkaka:
  2. Börja med att smörja och bröa en spingform som är cirka 24 cm i diameter. Sätt sedan ugnen på 175 grader.
  3. Nu kan du börja med att smälta smöret. Under tiden blandar du ihop alla torra ingredienser för kladdkakan i en bunke.
  4. Rör sedan ner det smälta smöret och sedan äggen. Häll i smeten i formen och grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen.
  5. Låt svalna.
  6. Cheesecake:
  7. Börja med att dela på passionsfrukterna och gröp ur dom. Mixa sedan och sila. Vi vill vara ha kvar saften från dom.
  8. Vispa sedan ihop Philadelphiaost med socker till en slät smet. Rör ner äggulorna.
  9. Vispa ihop grädden så den blir hård och vänd ner. Mosa jordgubbarna och tillsätt i smeten tillsammans med saften från passionsfrukterna.
  10. Häll sedan smeten över kladdkaksbottnen och täck över. Ställ in i frys i några timmar.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!