Fransk Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon
Efter att ha köpt Julia Childs kokbok och tittat på filmen Julie and Julia för ett par år sen hade jag en period där jag började äta Boeuf Bourguignon alldeles för ofta. Det här receptet är en lite enklare variant som går lite snabbare. Otroligt gott och mört kött!

Recept: Boeuf Bourguignon

Sammanfattning: En smakrik och mör boeuf bourguignon som kokas på runt 2,5 timme.

4 portioner Boeuf Bourguignon

Ingredienser

  • 600g nötkött av högrev
  • 2 msk smör
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ krm svartpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 4-6 dl rödvin
  • 2 ½ dl köttbuljong av tärning
  • 1msk tomatpuré
  • ½ tsk torkad timjan
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 10 st skalade steklökar
  • 200g skivade färska champinjoner
  • 100g rimmat fläsk alt tärnat bacon

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar och bryn med smör i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en större kastrull och vispa ur stekskyn med vattnet. Sila stekskyn i kastrullen.
  2. Rör ner i timjan, krossade vitlöksklyftor och lagerblad. Strö över vetemjölet och rör om. Häll sedan i rödvin och buljong och vispa i tomatpurén. Låt det småkoka på låg värme i 1,5 timme tills köttet är mört.
  3. Skiva champinjonerna under tiden i tjocka skivor och skala steklöken och fräs det tillsammans med champinjonerna i en stekpanna.
  4. Dela och fräs baconet tills det blir knaprigt.
  5. Häll i fläsket, löken och champinjonerna i grytan när köttet börjar bli mört. Låt grytan småkoka i 30 min.

4 betyg