Toscansk tomat- och brödsoppa – Pappa al Pomodoro

Toscansk Tomat- och brödsoppa - Pappa al Pomodoro

Toscansk tomat- och brödsoppan även kallad Pappa al Pomodoro är en familjevänlig tomatsoppa som är väldigt enkel att koka ihop men den är samtidigt väldigt smakrik och otroligt mättande! Den här soppan är alltså från Toscana och när vi var i Chianti passade vi på att testa en lokalvariant som var otroligt god. Smakerna som italienarna lyckas trolla fram i sin matlagning även om det är en rätt eller soppa som är baserad på få ingredienser är alltid häpnadsväckande. Den här tomatsoppan är verkligen något jag rekommenderar er att testa, den är lite tjockare än en vanlig tomatsoppa men är desto mer mättande.

Recept: Toscansk Tomat- och brödsoppa – Pappa al Pomodoro

SammanfattningEn familjevänlig tomat- och brödsoppa även kallad Pappa al Pomodoro. Det här är en tomatsoppa som är från Toscana. Otroligt smakrik och väldigt mättande!

Ingredienser

  • 1 knippe färsk basilika
  • 500 gram körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 300 gram dagsgammalt bröd
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Börja med att finhacka en vitlöksklyfta, hacka basilika grovt.
  2. Rensa körsbärstomaterna, ringa över olivolja salt och peppar och lägg på en ugnsform som du sätter in i 20 minuter på 200 grader.
  3. Fräs vitlök i lite olivolja och tillsätt sedan de krossade tomaterna. Tillsätt salt, peppar och färsk basilika och låt puttra 15-20 minuter.
  4. Lägg i bröd som du delar i mindre bitar och låt sjuda i cirka 10 minuter.
  5. Vänd ner de rostade tomaterna och rör om rejält. Servera!

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!