Pizza med parmaskinka

Det här är en medelhavsinspirerad pizza med parmaskinka, mozzarella och svarta oliver som smaksättning. Som pizzabotten har vi använt vår vanliga pizzadeg som ger krispiga bottnar på ett enkelt sätt.

Pizza med parmaskinka

Recept: Pizza med parmaskinka

Ingredienser

  • 1 sats pizzadeg
  • Tomatsås:
  • 1 dl krossade tomater
  • 2 blad färsk basilika
  • 1 krm oregano
  • Salt och peppar
  • Fyllning:
  • 100 gram mozarella
  • 150 gram parmaskinka
  • 6 st soltorkade tomater
  • 5 svarta oliver

Instruktioner

  1. Pizzadeg:
  2. Följ det här receptet!
  3. Fyllning:
  4. När din pizzadeg jäser så kan sätta igång att göra tomatsåsen. Du kokar upp tomaterna och resten av ingredienserna i cirka 10 minuter.
  5. När degen har jäst klart så kavlar du ut den lövtunnt och ha på ett lager med tomatsås
  6. Lägg på mozarellan och grädda i ugnen i cirka 7-8 minuter på 250 grader. Lägg sedan på oliver, soltorkade tomater som du skivat och parmaskinka.
  7. Servera!


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!