Chiapudding med jordgubbar

Chiapudding med jordgubbar

Chiapudding med jordgubbar, en riktigt enkel och nyttig frukost som går snabbt att göra kvällen innan. Du behöver bara blanda ihop mandelmjölk, vaniljsocker, chiafrön och sätta i kylen. Dagen efter när du tar ut chiapudding så möts du av en härligt krämig och god frukost. Jag gjorde en liknande chiapudding med blåbär innan och det går enkelt att variera med olika bär och frukost, bara fantasin som stoppar.

Har du någon favorittopping för chiapudding? Min är jordgubbar och andra färska bär, ibland kan det vara gott med lite banan och även lite mandelsmör på toppen.

Recept på Chiapudding med jordgubbar

Sammanfattning: En riktigt enkel och nyttig frukost, chiapudding med jordgubbar som är baserad på mandelmjölk och lite vaniljsocker eller vaniljessens. Otroligt enkelt och supergott!

Vad behöver man?

  • 3 msk chiafrön
  • 2 dl mandelmjölk
  • Färska jordgubbar
  • 1 krm Vaniljsocker
  • Lite havregryn eller granola

Hur gör man?

  1. Börja med att mäta upp 3 msk  chiafrön i ett glas, blanda med vaniljsocker och häll sedan på mandelmjölk.
  2. Rör om så att fröna inte landar på botten. Låt stå och svälla i max 15-20 minuter och rör sedan om igen. Väntar du för länge kan det klumpa ihop sig på botten.
  3. Sätt chiapuddingen i kylen och låt stå minst 4-5 timmar men helst över natten. På morgonen skivar du lite jordgubbar och lägger längs kanten och på toppen.
  4. Strö över lite granola eller havregryn och servera.

Färdigt på: 10 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


4 betyg