Pastasallad med creme fraiche och örter

Pastasallad med creme fraiche och örter är perfekt på varma dagar som kräver kall och enkel mat, det är min filosofi i alla fall. Efter en lång runda på stan var jag hemskt sugen på en matig sallad och lunchen var klar på 20min! Fantastiskt bra.

Pastasallad

Recept: Pastasallad med creme fraiche och örter

2 portioner

Ingredienser

  • 2 portioner pasta
  • ca 1 dl creme fraiche
  • en näve färsk basilika
  • en näve färsk persilja
  • en näve färsk salvia
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten rödlök
  • 1 burk majskorn
  • en näve babyspenat
  • ½ röd spetspaprika
  • 1/4 gurka
  • 1 tomat
  • svartpeppar & flingsalt

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningen och låt svalna. Finhacka de färska örterna och pressa ner vitlöksklyftan i en skål.
  2. Blanda i pastan, olivoljan och creme fraichen och rör om väl. Blanda i grovhackad paprika, tomat, gurka och rödlök och ha i majskornen och baby- spenaten.
  3. Strö över lite flingsalt och mal svartpeppar över och låt stå kallt innan servering.
  4. Servera som den är eller tillsammans med grillad kyckling eller fläsk.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!