Rabarberkaka

Rabarberkaka är en sockerkaka med rabarber i vilket är jättegott och enkelt att göra. Man får lite panik när första rabarbern är klar och man har gått och väntat hela våren på att få baka med rabarber så det blir rätt mycket rabarber på bloggen just nu. Rabarberkrämen vi gjorde häromdagen blev jättegod, det blir en sån härlig blandning mellan syrligt och sött med rabarber och det söta. Rabarberkan är likadan, den söta sockerkakan med de syrliga rabarberbitarna gör det riktigt somrigt och fräscht. Tillsammans med vaniljsås eller lite glass blir det en perfekt sommarefterrätt. Har ni något favoritrecept med rabarber?

Rabarberkaka

Recept: Rabarberkaka

Ingredienser

  • 3-4 dl hackad rabarber
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 gram margarin
  • 1 dl mjölk

Instruktioner

  1. Börja med att skölja och skala din rabarber för att sedan skiva den i mindre bitar. Vill du kan du sockra de lite men vi brukar låta bli det då kakan i sig själv är så pass söt.
  2. Sen är det en vanlig sockerkakssmet som ska göras.
  3. Börja med att vispa ihop ägg och socker tills det är pösigt.
  4. Smält smöret och rör ner mjölken i kastrullen. Häll i blandingen i bunken med ägget.
  5. Rör nu ner vetemjölet, vaniljsocker och bakpulver och blanda försiktigt tills det blivit en jämn och fin smet.
  6. Nu ska du bara hälla i din rabarber och häll ut smeten i din form, det kan vara en sockerkaksform eller en vanlig brödform. Smöra och bröa den så den inte fastnar i kanterna.
  7. Grädda rabarberkakan i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 30-40 minuter tills kakan fått fin färg. Vill du kan du provsticka den och se om den fortfarande är kladdig i mitten.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!