Rabarberpaj

En nybakad rabarberpaj som är lagom syrlig och söt, det är svårt att få till ibland, men i dag blev den perfekt. Jag tycker själv bäst om när pajen är varm, för då är rabarbern mjuk och krämig och den kalla vaniljsåsen gör pricken över i:et.

Rabarberpaj

Recept: Rabarberpaj

Ingredienser

  • 100g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 långa stjälkar rabarber
  • ca ½ dl strösocker

Instruktioner

  1. Blanda smör, strösocker, vetemjöl och vaniljsocker till en grynig massa.
  2. Dela rabarbern i 1 cm tunna bitar och lägg i en pajform. Strö över ca ½ dl strösocker (beronde på hur söt/sur rabarbern är) Blanda runt ordentligt.
  3. Strö sedan över smuldegen och ställ in i 225º i ca 10-15min, tills rabarbern är mjuk.

Rabarberpaj (2)


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!