Ost- och skinkpaj

Ost och skinkpaj
En väldigt enkel ost- och skinkpaj som passar perfekt för lunch och enklare middagar. Du kan enkelt variera smaksättningen men det här är en bra grund som du kan variera beroende på vad du önskar. Man kan byta ut skinkan mot kyckling och tillsätta lite curry till exempel. Möjligheterna är många!

Recept: Ost- och skinkpaj

Sammanfattning: En enkel och snabb ost- och skinkpaj

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 gram smör
  • 3 msk kallt vatten
  • 100 g rökt skinka
  • 3 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Körsbärstomater
  • Salt & Peppar

Instruktioner

  1. Börja med att finfördela smöret i mjölet och tillsätt sedan vattnet så att det blir en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en springform, ca 24cm i diameter och nagga pajskalet med en gaffel.
  3. Värm ugnen till 200°C om varmluftsugn annars 225°C, du kan låsa vår omvandlingstabell för temperatur varmluftsugn och vanlig ugn.
  4. Dela under tiden skinkan i små delar, vispa ihop äggen med mjöl och kryddor. Kan gärna tillsätt lite örter om så önskas.
  5. Förgrädda nu ditt pajskal mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
  6. Blanda ihop äggstanningen med dina ingredienser och häll ner i pajformen.
  7. Grädda i cirka 30 minuter, kolla så att äggstanningen verkligen stelnat till innan du tar ut den.

Antal portioner: 8

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!