Kycklingwok med risoni

Till kvällsmat idag åt vi kycklingwok med risoni och en av de bästa sakerna med wok tycker jag är att man kan variera det i all oändlighet, kryddningen, köttet, grönsakerna eller om man vill ha ris, nudlar eller som vi testade idag, risoni.

Recept: Kycklingwok med risoni

2 portioner kycklingwok

Ingredienser

  • 150 gram kycklinglårfilé
  • 1/4 broccolibukett
  • 4-5 champinjoner
  • 1 morot
  • 1/4 röd paprika
  • 1/4 purjolök
  • 1 näve sockerärtor
  • ½ tsk sambal olek
  • 1 dl risoni
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1-2 tsk curry
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Börja med att koka risonin och hacka grönsaker samt kyckling under tiden risonin kokar.
  2. Stek kycklingen i lite olja och när den börjar bli klar häller du ner grönsakerna i pannan.
  3. Häll av vattnet från risonin och häll ner i woken.
  4. Krydda med curry, peppar, salt, sambal olek och kycklingfond. Stek tills grönsakerna börjat mjukna och fått lite färg. Tänk på att hela tiden röra om så att det inte bränner fast.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!