Jordnötssmörskakor

Jordnötssmörskakor är otroligt snabba och enkla kakor med jordnötssmör att baka. Det enda du behöver är jordnötssmör, socker, ett ägg och lite vaniljessens och in i ugnen med kakorna. Du får alltså ihop jordnötssmörkakor med bara 4 ingredienser och från att du börjar tills du kan servera kakorna är maximalt 20-25 minuter plus lite tid för kakorna att svalna. Perfekt om du har bråttom och vill bjuda på fika! Du väljer fritt vilket jordnötssmör du vill använda, vi har alla våra egna favoriter.

Jordnötssmörskakor

Recept: Jordnötssmörskakor

Sammanfattning: Otroligt snabba och enkla kakor. Jordnötssmörskakor är perfekt att bjuda på när du har lite mindre tid att baka.

Ingredienser

  • 2 dl jordnötssmör
  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm vaniljessens

Instruktioner

  1. De här kakorna är väldigt enkla att baka, du behöver bara röra ihop alla ingredienser i en bunke. Rulla ihop till bollar som är i storlek med en valnöt.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och tryck ut dina kakor med en sked eller gaffel tills de är relativt platta.
  3. Grädda kakorna på 175 grader i mitten av ugnen. Låt svalna och servera de krispiga jordnötssmörskakorna

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 8

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

 

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!