Tarte flambée med äpple

Tarte flambée med äpplen är en efterrätt som du oftast äter efter du ätit en klassisk tarte flambée med skinka och lök. Du använder samma deg och i stort sett samma bas till såsen förutom att du har i strösocker istället för salt och peppar.

Tarte flambée med äpple

Recept: Tarte flambée med äpple

2 pizzor

Ingredienser

  • en sats pizzadeg
  • 200g färskost
  • 200g creme fraiche
  • 1 ägg
  • 3 msk strösocker
  • 4st stora äpplen
  • ev. malen kanel

Instruktioner

  1. Kavla ut degen till två tunna pizzor.
  2. Blanda samman färskost, creme fraich, ägg och socker.
  3. Bred ut över pizzorna.
  4. Skala och skiva äpplena fint och lägg på pizzorna.
  5. Grädda i ugnen på 275º i ca 10min.
  6. Servera direkt och strö ev. över lite malen kanel.

(Inga röster)