Gulaschsoppa

Gulaschsoppa är en riktig höstsoppa som helst ska koka länge på spisen så att köttet blir riktigt mört och trillar sönder. Tillsammans med potatisen och morötterna blir det en väldigt mättande soppa som man står sig på länge.

Gulaschsoppa

Recept: Gulaschsoppa

Ingredienser

  • 400g nötkött, ex. högrev
  • 3 potatisar
  • 1 morot
  • ½ gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 l köttbuljong (vatten + 2 tärningar)
  • 1 tsk kummin
  • ½ tsk cayennepeppar
  • Skal från ½ citron
  • Creme fraiche eller gräddfil till servering

Instruktioner

  1. Skala och dela löken, moroten, paprikan och potatisen grovt.
  2. Putsa köttet och dela i bitar.
  3. Hetta upp en stor kastrull med en klick smör och stek köttet.
  4. Tillsätt morot, paprika, pressad vitlök och lök.
  5. Ha sedan i tomatpuré, kummin, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
  6. Tillsätt buljongen och rivet citronskal. Låt koka upp och sänk sedan värmen.
  7. Låt koka minst 2h på låg värme.
  8. Ha sedan i potatisen och låt koka ytterligare 20min.
  9. Servera tillsammans med en klick creme fraiche eller gräddfil och källarfranska.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!