Jordgubbspaj

Jordgubbspaj sitter inte fel på sommaren och nu när jordgubbarna börjar gå ner i pris brukar jag passa på att köpa flera liter. Det är helt perfekt att ha mjölk och jordgubbar till frukost, eller som mellanmål.

I dag slog jag på stort och gjorde en jordgubbspaj som egentligen kräver minimal insats, och som inte ska in i ugn och grejer. Det går inte att misslyckas med pajen helt enkelt!

Jordgubbspaj

Recept: Jordgubbspaj

1 paj / 6 personer

Ingredienser

  • 20 st digestivekex
  • 140g smält smör
  • ca 3 dl vaniljkräm (marsánpulver går bra att använda)
  • ½ liter jordgubbar

Instruktioner

  1. Smula digestivekexen i en plastpåse och använd en kavel tills det är finsmuligt.
  2. Blanda smulorna med smält smör och tryck ut i en pajform.
  3. Låt pajskalet stå kallt i minst 1h.
  4. Blanda ihop ingredienserna till vaniljkrämen och låt den stå kallt (3dl mjölk + 7,5 msk marsánpulver)
  5. Dela jordgubbarna i skivor och häll sedan över vaniljkrämen i pajskalet och täck med jordgubbar.
  6. Låt jordgubbspajen stå kallt en 30-45min innan servering.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!