Jordgubbspaj

Jordgubbspaj sitter inte fel på sommaren och nu när jordgubbarna börjar gå ner i pris brukar jag passa på att köpa flera liter. Det är helt perfekt att ha mjölk och jordgubbar till frukost, eller som mellanmål.

I dag slog jag på stort och gjorde en jordgubbspaj som egentligen kräver minimal insats, och som inte ska in i ugn och grejer. Det går inte att misslyckas med pajen helt enkelt!

Jordgubbspaj

Recept: Jordgubbspaj

1 paj / 6 personer

Ingredienser

  • 20 st digestivekex
  • 140g smält smör
  • ca 3 dl vaniljkräm (marsánpulver går bra att använda)
  • ½ liter jordgubbar

Instruktioner

  1. Smula digestivekexen i en plastpåse och använd en kavel tills det är finsmuligt.
  2. Blanda smulorna med smält smör och tryck ut i en pajform.
  3. Låt pajskalet stå kallt i minst 1h.
  4. Blanda ihop ingredienserna till vaniljkrämen och låt den stå kallt (3dl mjölk + 7,5 msk marsánpulver)
  5. Dela jordgubbarna i skivor och häll sedan över vaniljkrämen i pajskalet och täck med jordgubbar.
  6. Låt jordgubbspajen stå kallt en 30-45min innan servering.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!