Grahamsbullar

Grahamsbullar
Grahamsbullar är ett otroligt gott bröd som passar perfekt till både mellanmål och frukost. Enkelt att göra och tar inte alls lång tid att baka ihop en sats som du kan äta till frukost och sen frysa in som du kan tina när brödsuget kickar in. Ät grahamsbullarna med lite smör, en god ost och lite sylt. Svårslaget gott!

Recept: Grahamsbullar

Sammanfattning: Grahamsbullar är ett av mina favoritbröd, otroligt gott och enkelt att göra. Perfekt till både frukost och mellanmål och går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

  • 25 gram jäst
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 25 gram smör
  • 1 msk honung
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Hetta upp till 37 grader. Blanda ihop med jästen och rör tills den lösts upp.
  2. Rör sedan ner salt, olja, honung och arbeta ner grahamsmjöl samt vetemjölet tills du får en smidig deg. Arbeta i cirka 10-15 minuter för hand.
  3. Låt jäsa i 35 minuter.
  4. Dela sedan degen i 20 bitar som du formar till bullar. Låt jäsa på en plåt i 30 minuter och grädda sedan i 8-12 minuter i 225 grader.

Färdigt på: 75 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!