Dem godaste gröna ärtorna

Finns det något godare än gröna ärtor till schnitzel? Jag är uppvuxen i kommunen där Findus finns, så jag vet inte hur många ärtfält jag har sprungit på, en solig sommardag och ätit nyskördade färska ärtor.

Så idag fick det bli skinkschnitzel med hasselbackspotatis och champinjonssås till ärtorna. Ett billigt alternativ till oss studenter som lever på en väldigt tight och begränsad budget, men som ändå vill ha något gott på en lördagskväll.

Av erfarenhet är det just Findus ärtor jag tycker bäst om, då de inte är så mjöliga och små. Så därför fick det följa med en rejäl påse med ärtor hem idag. Då känner jag mig lite närmre hemorten och de stora grönsaksfälten när jag vill fly från det pulserande statslivet för en stund.

Ärtor

Ett tips när du kokar ärtorna är att bara precis täcka dem med vatten, koka dem livligt i 30-60sek och sedan dra ifrån plattan och hälla i 1dl kallt vatten. Låt det få stå  i 3-5min innan du servera dem och du får helt perfekta ärtor.


(Inga röster)

Grönsaker Kött Potatis Såser