Glassandwich

Nu i värmeböljan plockade vi fram några glassandwich ur frysen som vi bakade för ett tag sen. Är himla skönt och gott att ha hemmagjord glass att kunna svalka sig med när det blir riktigt varmt ute. Just glassandwich är en favorit sen barnsben och vi har velat testa att göra egna istället för att köpa och det blev riktigt gott. Vi gjorde en lite enklare variant och bakade helt enkelt chokladkakor med hasselnötter och la vaniljglass mellan två kakor. Perfekt att ha i frysen om man får besök!

Vi köpte vaniljglass men om man vill så kan man så klart göra egen glass. Receptet blir runt 8 stycken glassar men de är rätt stora så om man vill göra till barnens lite mindre magar så rekommenderar vi nog att göra lite fler kakor av smeten. Kanske runt 12-16 stycken.

Glassandwich

Recept: Glassandwich

Sammanfattning: En enkel variant på den klassiska glassandwich

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk kakao
  • 1/2 krm vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 liter vaniljglass

Instruktioner

  1. Börja med att värma ugnen till 200°.
  2. Smält sedan smöret och rör ihop det med strösocker och ägg.
  3. Blanda salt, kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en annan bunke. Rör sedan ned mjölblandningen i smeten.
  4. Fortsätt sedan med att hacka den mörka chokladen samt hasselnötterna grovt och blanda ner i smeten.
  5. Ta fram en plåt med bakplåtspapper, klicka ut smeten i 16 klickar och platta ut dem. Tänk på att de flyter ut så se till att ha lite mellanrum mellan kakorna.
  6. Grädda i cirka 8 minuter.
  7. Låt svalna. Nu ska du lägga ihop kakorna med en skiva glass som du lägger mellan kakorna. Frys sedan glassandwichen och ta fram en stund innan du serverar.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 8


2 betyg

Efterrätter Kakor Recept