Limepaj

Citrusfrukter är något jag verkligen älskar, speciellt på sommaren då det svalkar så härligt med lemonad gjord på citroner. Så idag var vi bara tvungna att göra limepaj, och det är en riktigt favorit som jag ofta bjuder vänner på, på sommarkvällarna när vi sitter ute. Den är frisk och härligt syrlig och busenkel att göra.

Limepaj

Recept: Limepaj

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 100 g Svenskt Smör från Arla
  • 1 äggula
  • ½ msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1-2 tsk rivet limeskal
  • Saft från 2st lime
  • 3 st ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en skål. Tärna ner smöret och tillsätt äggulan och vattnet.
  2. Arbeta snabbt ihop till en deg utan att knåda den.
  3. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant.
  4. Ställ sedan pajformen i kylen i 30min.
  5. Nagga den sedan och förgrädda i 200º i ca 10min.
  6. Vispa sedan ägg och socker poröst.
  7. Tillsätt vetemjölet och rör om.
  8. Pressa ner limesaften från 2st lime och tillsätt även 1 tsk rivet limeskal.
  9. Vispa ihop och fyll pajskalet med fyllningen.
  10. Grädda i 200º i nedre delen av ugnen i ca 15min.
  11. Låt svalna och tag sedan av kanten på formen och ställ pajen i kylen minst 2h innan servering. Pajen blir godare om du tillagar den dagen innan den ska serveras.

Tips! Du kan byta ut lime mot citron med, men tänk på att du endast behöver ca 3 msk saft från citronen då.



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!