Spaghetti Bolognese
För mig har spaghetti bolognese alltid varit den där typiska tomatköttfärsåsen. Denna bolognesen passar bra att ha i lasagnen med, och den är väldigt tomatig och kryddstark men väldigt god.

Recept: Spaghetti Bolognese
4 portioner Spaghetti Bolognese
Ingredienser
- Olivolja
 - 1 gul lök
 - 400g nötfärs
 - 1 vitlöksklyfta
 - 400g passerade tomater
 - 1 tsk basilika
 - 1 tsk oregano
 - 1 tärad tomat
 - 1 msk chilisås
 - ½ dl tomatpure
 - 2 msk tacosås
 - 1 krm svartpeppar
 - ½ tsk sambal olek
 - 3 msk mjölk
 - salt
 
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök och fräs i olja, häll i färsen och bryn.
 - Slå på de passerade tomaterna , mjölken och ha i den tärnade tomaten. Låt koka upp. Ha sedan i chilisås, tomatpuré, sambal olek, tacosås samt basilika, oregano, salt och svartpeppar.
 - Låt det småkoka i 5min och servera med
 - nykokt spaghetti och riven parmesan.
 

 









Lämna ett svar